ELENA MASÓ BURCH

 

Ballarina, Coreògrafa i pedagoga de Dansa Contemporània.

 

Als 17 anys aterra a Barcelona i durant 2 anys estudia a l'escola Àrea treballant amb diversos professors i tècniques . deixa Barcelona per anar a estudiar a la Universitat Miguel Hernández, facultat de Belles Arts d'Altea. Allà si estar 3 anys i obté el títol propi de Dansa Contemporània en Interpretació, Coreografia i Pedagogia.

En acabat dels estudis universitaris decideix ampliar coneixements i viatge a París, durant una etapa breu, a estudiar a la reconeguda escola Menagerie de Verre  amb el recolzament i acompanyament pels projectes de Tomeu Vergés,  de la Cia. Mandrake 

Abandona París i es trasllada a Montpeller al Centre Choreographic Mathilde Monnier on aprofundeix en la creació coreogràfica ( Germana Civera, Montaine Chevalier, Bertrand Davy, Marc Vincent, I-fang Lin, Davy Brun i Hèlène Cathala ).

 

 

Torna a Girona segueix ampliant la seva professionalització  amb cursos i assitències a la companyia Mal Pelo i d'interpret freelance en la producció El Llenguatge de les Flors amb  la Cia.Pepe Hevia.

 

A Girona creen conjuntament amb Neus Masó  la seva pròpia companyia, Cia. Impàs, per trobar un vocobulari coreogràfic i identitat pròpies. 

Combina la creació i producció d'espectacles de dansa amb la pedagogia de la dansa i assessorament de moviment. 

Motivada per autogestionar-se la companyia, el 2009 realitza el Post-Grau en Gestió i Producció Cultural (d'espectacles ) a la Universitat de Barcelona IL3.

 

Paral·lelament s'estableix a Girona , on va ampliant la seva faceta de pedagoga de la dansa impartint classes a diferents centres i acadèmies (dansa contemporània, clàssica, tècnica corporal,  hipopressius,  contact i improvisació) fins a dia d'avui que ja acumula un trajectòria de 15 anys.

 

Com a docent funda i dirgeix conjuntament amb Neus Masó  LA CENTRAL , centre de creació i formació coworking . 

 

 Recentment, es suma al programa PLANTERS de conArte Internacional fent equip amb la dramatúrga Mercè Vila Godoy i Glòria Sirvent i Marcel Vidal. Conjuntament amb el Teatre Municipal de Girona i amb l'Elena Masó implanten el projecte del Mercat de les Flors  MAPA DE BALL a l'Institut Narcís Xifra de Girona. 

 

Espectacles de creació pròpia: 

 

SONSON obra de dansa per a públic familiar, en procés de creació.

K I N T S U G I   amb Steve Smyth i Agustín Balda coproducció de la Cia IMPÀS i FESTIVAL TEMPORADA ALTA 2019 . Estrenat al Festival Temporada Alta 2019. 

El solo A N D A R E, codirecció amb creació interpretació de Neus Masó amb producció de la Cia. IMPÀS.

Espectacles de gran format amb coproducció com EL BUIT L'ESPECTACLE, s'estrena al FESTIVAL GREC 2017, dirigit per Sergi Otsi coproducció de Cia.IMPÀS i Cia. ESTAMPADESFestival TEMPORADA  ALTA 2016, col·laboració del Festival GREC 2017. Anteriorment intèrpret de l'espectacle MÚLTIPLES site specific, estrenat al Festival TEMPORADA ALTA 2016 , dirigit per Olga Àlvarez i producció de la Cia IMPÀS.

 

Amb la Cia IMPÀS :  "MÚLTIPLES"  estrena  FESTIVAL TEMPOADA ALTA 2016,"UNTITLED"  agost 2016 WSFESTIVAL “ MURS” octubre 2015 espectacle per espais no convencionals , “ BUIT” juliol 2015 videodansa dirigit per Anna Mitjà, Moi Memê octubre Festival Temporada Alta 2013 , “SHOW” març 2011 estrenat a la Sala Planeta., “ Sino fos per tu seria jo” agost 2010 dirigit per Xicu Masó “A pas de Rosa Leveroni” març del 2009 dins del festival “A pas de poetes” organitzat pel Centre Cultural la Mercè , A.D.N abril 2008 estrena peça curta pel DID, ZOOM abril 2007, “LIMITS” febrer 2005 estrenat a la Sala Planeta , “PROJECTE SOEUR” octubre 2005 peça seleccionada pel 18è certament coreogràfic de Madrid.

 

 

Col·laboracions : Maig 2015 intèrpret com a ballarina de dansa aèria a l'espectacle “LA RUEDA” creat per la Cia .Estampades i dirigit per Sergi Ots estrenat el 23 de Maig a Burgos dins la programació LA NOCHE BLANCA DE BURGOS. El maig del 2011 producció “El llenguatge de les flors“ Cia .Pepe Hevia Danza com a intèrpret.