NEUS MASÓ BURCH 

Ballarina, Coreògrafa i Pedagoga de la dansa.

 

 

Titulada per l’ Institut del Teatre de Barcelona en l’especialitat de Dansa Contemporània (promoció 2003). Un cop finalitzada la carrera va a

Nova York, Holanda i França per aprofundir més en els seus estudis com a intèrpret.

Durant anys conviu amb la creació i, amb la interpretació per altres companyies com Concerts per a Nadons, La Veronal, Pepe Hevia Danza, Sacude Danza, Estampades, Bebeto Cidra Compañía de Danza.

El 2003 crea  conjuntament amb Elena Masó  la Cia.Impàs,  on s'inicia en el treball de coreògrafa i espectacles de creació pròpia. Espectacles sempre molt vinculats a la relació que s'estableix amb altres disciplines artístiques.

Com a docent funda i dirigeix conjuntament amb Elena Masó LA CENTRAL , un espai coworking de creació i formació en dansa.

Coreògrafa de la peça MUT de la Cia. Jove INdans, `programada al cicle ATEMPO del Festival Temporada Alta. 

Forma part de l'equip de professors de l'escola dANS (Banyoles), Escola Cont-Class-Espai Creatiu Dinora Valdivia (Girona), Nou Espiral (Salt).

Recentment, es suma al programa PLANTERS de conArte Internacional fent equip amb la dramatúrga Mercè Vila Godoy i Glòria Sirvent i Marcel Vidal. Conjuntament amb el Teatre Municipal de Girona i amb l'Elena Masó implanten el projecte del Mercat de les Flors  MAPA DE BALL a l'Institut Narcís Xifra de Girona. 

 

Espectacles  de creació i producció pròpia :     

SONSON obra de dansa per a públic familiar, en procés de creació.

ARRARO, actualment en procés de creació, presentació working progress al Teatre l'Atlàntida de Vic, dins la programació Escenari Secret de la Diputació de Barcelona. Música original d' Agustín Balda. Peça curta.

K I N T S U G I , amb Steve Smyth i Agustín Balda Coproducció de la Cia IMPÀS i FESTIVAL TEMPORADA ALTA 2019, estrenat al Festival Temporada Alta 2019.

El solo ANDARE, creació interpretació de Neus Masó amb producció de la Cia. IMPÀS.

 

Espectacles de gran format amb coproducció : 

MÚLTIPLES dirigit per Olga Álvarez i Jordi Cabestany, coproducció Festival Temporada Alta 2016 i Cia. IMPÀS, espectacle site specific de dansa- instal.lació itinerant i sensorial. Estrenat a Festival Temporada Alta 2016.

 

EL BUIT L'ESPECTACLE, s'estrena al FESTIVAL GREC 2017, dirigit per Sergi Ots i coproducció de Cia.IMPÀS i Cia. ESTAMPADES, Festival TEMPORA ALTA 2016, col·laboració del Festival GREC 2017.

 

Creacions petit format de la Cia.Impàs:

 

UNTITLED(2016), MURS (2015),BuVaproject (2015), MOI MÊME (2014),Show (2011), No tot és or (2011), Si no fós

per tu, seria jo( 2010),“A.D.N” (2008), “Zoom” (2007), “Límits” (2006), “Projet Soeur” (2004).

 

Com a coreògrafa

 

Coreògrafa de la peça MUT de la Companyia Jove INdans.

Coreògrafa l'espectacle del Cor Geriona La màgia del cinema, amb direcció escènica de Mercè Vila Godoy.

Assessorament coreogràfic de la Cia. LA CÓRCOLES, funambulisme.

Assessorament de moviment de l'obra de teatre familiar El meravellós viatge de la Lea, de l'Associació Artísitca LA BANDA. Direcció Mercè Vila Godoy.

Creació coreografies de l'obra de teatre familiar El Carreró de les Bruixes, de la companyia Poca Cosa Teatre. Meri Yanes i Elena Martinell.

 

Com a intèrpret freelance  

 

Ballarina de dansa vertical amb la Cia.Estampades en la producció FAR.

Viatge a Dubai i Taiwan amb la companyia SACUDE DANZA (dansa vertical) com a ballarina de la producció "HIPNOSIS" estrenada al Festival Murallas en Danza de Pamplona.

Intèrpret del videodansa BUIT, una dansa per la càmara. Dirigit per Anna Mitjà.

Intèrpret de la companyia de dansa aèria Cia.ESTAMPADES en la producció “EL SUEÑO DE LOS GIGANTILLOS” (jota aerea) dirigit per Sergi Ots; estrenat a la NOCHE BLANCA de Burgos.

Intèrpret del nou projecte de bodyperdcussion creat i interpretat amb els exmembres de MAYUMANA Lu Arroyo, Kike Cuadros i Jean Claude Thiemele (AKA)

Des de l’Octubre del 2012 i actualment forma part del projecte de Paulo Lameiro, Concerts per a Nadons, en la creació de la companyia estable del país. Produït per Temporada Alta i El Canal centre d’arts escèniques de Salt i Girona. Ara mateix en gira de l'espectacle Suite nº1 ELS BATECS DEL CARGOL, de la CIA. ABIABAÏ. Companyia creada per Paulo Lameiro i Festival Temporada Alta.

Treballa amb la companyia MOVIMENT LANTANA i Marcel Bassachs en la creació del videodansa L'ULL DEL RECOL·LECTOR (2013).

Ballarina de la producció “El llenguatge de les flors “ Cia .Pepe Hevia Danza com a intèrpret (2011).

Del 2007-2010 ballarina de LA VERONAL, companyia de dansa : Director i coreògraf MARCOS MORAU. Intèrpret de les coreografies: “En las olas” (2007/Festival Emergences –València), “Jours de Pluie” (2008/ 1r premi 5ºDANSALT, certament coreogràfic de Salt), “El descenso de

las hojas (2008 / Estrena a la Biennale de Puglia, Bari el 23/05/2008), “ELS ANYS” ( 2008), “SLOWLY SUMMER SIGHT” (2009),“LOS PÁJAROS MUERTOS” (2009/ estrena al al Museu Picasso de Barcelona 28/06/09).

Ballarina amb BEBETO CIDRA companyia de dansa del 2003-2007: Intèrpret de les Coreografies “Gossos de Ciutat “ (2003 / 1r premi

Certament Coreogràfic de Madrid). “Cuerpo Seco de Sed” (2004), “Sert o no Sert” (2006/ Companyia resident de Vic), “La Paciencia de las piedras” (2006/ coreògraf: Natali Labiano).